Sport

2016.02.10. 11:08

Farkasként fognak harcolni a lányok

Már csak két nap a Magyar Kupa döntőig, a Linamar–BRSE gőzerővel készül a pénteki megmérettetésre.

Gajdács Pál

Pontosan egy hete játszott utoljára tétmérkőzést a Linamar-Békéscsabai RSE női együttese (a Közép-európai Ligában a szlovén Calcit Ljubljana ellen), de nem maradtak játék nélkül Szasa Nedeljkovics tanítványai, hiszen kedden, egy öt szettből álló barátságos felkészülési mérkőzésen a szerb élvonalbeli Spartak Szabadkával csaptak össze.

Korábban ritkán nyert magyar csapat a múlt héten a Bajnokok Ligájában vitézkedő belgrádi Vizurát 3:0-ra legyőző vajdaságiak otthonában, most a Magyar Kupa pénteki fináléjára hangoló csabaiaknak ez sikerült, 4:1-re (—20, —14, —19, —19, 21) győztek. Tegyük azért hozzá, hogy a szabadkaiak a szezon elején három legjobb játékosukat elveszítették, közülük az egyik éppen a Békéscsaba meghatározó ütőjévé váló Tanja Matics.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, "script", "facebook-jssdk"));
">Mi már készülünk a Magyar Kupa döntőjére. Te is ott leszel?

Közzétette: BRSE – ">2016. február 8.


Közben Soós Nikolették már nem csak fél szemmel figyelnek a legutóbbi négy kiírás győztese, a Vasas Óbuda elleni kupadöntőre.

A csabai csapatkapitány már napokkal ezelőtt üzent a klub facebook-oldalán, ahol megígérte, Békéscsabára hozzák azt a trófeát, amelyet eddig még soha nem birtokolhattak.

— A kétszer egymás után elhódított bajnoki cím mellé még hiányzik a Magyar Kupa-arany a kollekciónkból. Veretlenségi sorozatunk komoly önbizalmat ad. Fizikálisan és mentálisan is nagyon erősek vagyunk. Tiszteljük az ellenfelet, de a klubért, a városért és a szurkolóink miatt is Békéscsabára hozzunk a trófeát!

Szasa Nedeljkovics vezetőedző szerint mentálisan, fizikálisan és taktikailag is készen állnak a pénteki mérkőzésre.

— Nagyon éhesek vagyunk a sikerre, mint a farkasok. És úgy is fogunk harcolni! Rengeteg szurkolónk lesz a helyszínen (az első csomagban küldött 150 jegy fél nap alatt elfogyott - a szerző), akik külön energiát adnak a csapatnak — mondta a szabadkai születésű tréner.

Közben a döntő helyszínén, az Érd Arénában már szerdán elkészült az új pályaborítás, amely egyedi látványt nyújtva piros-fehér-zöld nemzeti színekben fog pompázni, és a továbbiakban a válogatott is ezen a borításon fog játszani.

A 62. Magyar Kupa döntőben csütörtökön a férfiaknál a címvédő Kaposvár és a Kecskemét mérkőzik meg az első helyért, a bronzért a Dág és a MAFC-BME meccsel. A női finálé pénteken 19.30 órakor kezdődik, a 3. helyért 17 órától a Jászberény—Nyíregyháza csatázik.

 

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!