Közélet

2015.11.29. 15:10

Az önkormányzatok és civilek együttműködési lehetőségei

Az önkormányzatok és a kulturális civil szervezetek együttműködési lehetőségei címmel rendezett konferenciát a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete a mezőberényi városháza dísztermében pénteken.

P. G.

Pocsajiné Fábián Magdolna, a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének titkára elmondta, a megye több településén is hatékonyan, eredményesen működnek együtt az önkormányzatok és a civil szervezetek. A konferencia legfőbb célja pedig éppen az volt, hogy bemutassák ezeket a jó példákat, jó gyakorlatokat az érdeklődőknek, akik között a civil szféra tagjai mellett települési képviselőket is jelen voltak. A szakember fontosnak nevezte, hogy ne csak a civil szféra, hanem az önkormányzatok vezetői is megismerjék a már említett mintákat.

A rendezvényen dr. Sebestény István, a Központi Statisztikai Hivatal nonprofit kutatója tekintette át az önkormányzati-civil együttműködés formáit.

Ezt követően az együttműködések, partnerségek jó gyakorlatait, helyi sajátosságait mutatták be Csanádapácáról Oláh Kálmán polgármester és Víghné Békési Katalin, a Dohánylevél Hagyományőrző és Hagyományteremtő Egyesület elnöke; Vésztőről Molnár Sándor polgármester és Arató Erzsébet, a Vésztői Településszépítők Egyesülete elnöke. Mezőberényből Siklósi István polgármester és Borgula Györgyné, a Mezőberényi Szlovákok Szervezete elnöke tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!