Kék hírek, bulvár

2015.11.29. 13:38

Előzésből halálos baleset

A rendőrség befejezte a nyomozást egy 21 éves férfival szemben, aki autójával áttért a menetiránya szerinti baloldalra és összeütközött egy tehergépkocsival. A férfi utasa a helyszínen életét vesztette.

police.hu

A Békéscsabai Rendőrkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 21 éves román állampolgárral szemben. B. Géza a nyomozás adatai szerint június 26-án Kondoros felől Békéscsaba irányába közlekedett az általa vezetett német forgalmi rendszámú személygépkocsival.

Haladása során a 44-es számú főút 105-ös kilométerszelvényében 9 óra 50 perc körüli időben, egy balra ívelő útkanyarulatot elhagyva áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben, Békéscsaba felől Kondoros irányába közlekedő román forgalmi rendszámú tehergépkocsival.

Az ütközést követően a járművek az úttesten megpördültek, miközben a Békéscsaba felől érkező másik tehergépkocsi nekiütközött a román rendszámú tehergépkocsinak. A baleset következtében a 21 éves férfi utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

B. Géza és a román teherautó vezetője súlyos sérüléseket, a másik tehergépkocsi vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrök a nyomozás során beszerzett adatok és szakértői vélemények alapján B. Gézát gyanúsítottként hallgatták ki.
 
A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a gyanúsítottal szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetése miatt folytatott nyomozást 2015. november 25-én lezárta és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási Ügyészséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!