Sport

2015.11.28. 17:49

Nem érdemelt vereséget az Előre

A Budapest Honvéd házigazdaként 3-2-re legyőzte a Békéscsabát a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában szombaton.

MTI | Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2015. november 28. A kispesti Vernes Richrd (j2), valamint a bkscsabai Slavko Damjanovic (b) s Vask Tams (j) a labdarg OTP Bank Liga 17. forduljban jtszott Budapest Honvd FC - Bkscsaba 1912 Elre mrkzsen, a Bozsik Stadionban, 2015. november 28-n. MTI Fot: Kovcs Tams

Fotó: MTI/MTVA

Bp. Honvéd—Békéscsaba 1912 Előre 3—2 (1—2)
NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Budapest, Bozsik stadion, 600 néző. V.: Szabó Zs. (Georgiou, Becséri). Bp. Honvéd: Kemenes — Botka, Ignjatovics, Lovrics (Vasziljevics, az 51.), Baráth — Gazdag, Kamber, Prosser (Lukács, a 74.), Nagy G. (Hidi, a 82.) — Holender, Vernes. Vezetőedző: Marco Rossi. Békéscsaba: Ilizi — Bényei, Vaskó, Damjanovics, Fabio — Birtalan (Borbély, a 78.), Spitzmüller, Piermayr, Laczkó — Punosevac (Korudzsiev, a 86.), Viczián. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
Sárga lap: Viczián a 37., Holender a 40., Punosevac az 53., Prosser a 72., Birtalan a 75. percben.
Szögletarány: 6:4 (2:2).

3. perc: Az első lehetőségéből vezetést szerzett az Előre. Balról érkezett Fabio szabadrúgása, a 16-os mellől, az előrehúzódó Vaskó fejelt a tizenegyes pont közeléből a bal alsó sarokba, Kemenes nem tudott odaérni a labdára, 0—1.

6. perc: Gyorsan jött a hazaiak egyenlítése. A jobb oldalon vezetett támadást a Honvéd, a bepasszolt labdát nem tudták kivágni a védők, Nagy Gergő elé került a labda, aki 14 méterről a bal alsó sarokba lőtte, 1—1.

34. perc: A jobb oldalon vezetett támadást a Békéscsaba. Spitzmüller és Birtalan akcióját követően utóbbi pár jó csel után 11-12 méterről lőtt, Kemenes nagyot hibázott, tulajdonképpen bevédte a lövést, 1—2.

63. perc: Hatalmas góllal egyenlített a Honvéd! Egy szögletet ívelés helyett visszagurították, majd egy passz után Nagy Gergő jó 30 méterről a bal felső sarokba bombázott, 2—2.

91. perc: A vendégek az alapvonalon túlra tisztáznak. Vernes szögletét az előrehúzódó Baráth közelről a csabaiak kapujába fejelte, 3—2.


Mély talajú pálya, hideg és szállingózó havazás fogadta a csapatokat. A gyors gólváltás után a Honvéd birtokolta többet a labdát, de a kapura kevés veszélyt jelentett a fővárosi együttes. A 18. percben Viczián lövését védte a hazaiak kapusa, a labda Punosevac elé pattant, aki közelről ismételt, de Lovricsnak sikerült blokkolnia a pettyest. Két perc múlva Kamber lövése ment mellé. A 34. percben Birtalan révén megszerezte a vezetést az Előre, igaz ehhez kellett Kemenes kapus hibája is. A félidő hajrájában a hazaiak is próbálkoztak, Holender lövését védte Ilizi, majd két sárga lap is előkerült Szabó Zsolt játékvezető zsebéből. 

Fordulás után a hátrányban lévő Honvéd kezdett bátrabban, de a békéscsabaiak jól védekeztek, és kontrákkal operáltak. A félidő közepén, a gyulai születésű, majd a békéscsabai Szokolay Focisuliban két éven át játsszó, 22 éves Nagy Gergő hatalmas gólt lőtt, és ez volt a középpályás második találata a mérkőzésen. A hazai gól után a Honvéd támadásba lendült, több ügyes akciót vezettek a házigazdák. A 81. percben szöglet után kavarodás támadt a kispestiek kapujánál, végül a védők a gólvonalról mentettek. A 89. percben Botka lecsúszott lövését Ilizi nagy bravúrral védte. A játékvezető három percet hosszabbított, és annak az első percében a fővárosiak szöglet után egy fejesgóllal megszerezték a vezetést.

A mély talajú, csúszós pályán a küzdelmes mérkőzésen a lila-fehérek hiába vezettek kétszer is, a hosszabbításban elbukták a találkozót. Nem ez volt a csabaiak utolsó pillanatokban vereséget hozó mérkőzése, hiszen korábban a Debrecen és a Paks elleni hazai összecsapásokon is a meccs végén kapott ki az Előre. Jó: Baráth, Ignjatovics, Nagy G., Vernes, ill. Vaskó.   

Marco Rossi: — A jól játszó Békéscsaba ellen csak a hosszabbításban tudtuk megszerezni a győzelmet. Csapatom végig nagy elszántsággal küzdött.
Zoran Szpisljak: — Nem érdemeltünk vereséget. Az első félidőben irányítottuk a játékot, több helyzetet dolgoztunk ki, amiből 2—1-es vezetést szereztünk. Szünet után a Honvéd egy kipattanó labdából egyenlített. Nekünk két nagy helyzetünk volt, de azok kimaradtak. A 91. percben a hazaiak egy szöglet utáni fejesből megszerezték a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!