Közélet

2015.11.10. 14:54

Nemzeti zsíros kenyeret küldtek a kormánynak Gyuláról

Nemzeti színbe „öltöztetett” zsíros kenyeret küldött jelképesen a kormánypárti politikusoknak keddi gyulai sajtótájékoztatóján Bod Tamás, az Együtt és Vargáné Balázs Magdolna, az MSZP választókerületi elnöke.

BEOL

Fotó: IMRE GYORGY

A két politikus a gesztussal kritizálta a kormánypártokat, amiért a népjóléti bizottságban nem támogatták a gyermekéhezés felszámolását célzó nemzeti minimum programra tett javaslatot. A zsíros kenyérrel azt is kifejezték, hogy a szegény családok asztalára a legtöbbször csak ez az ennivaló jut.

Bod Tamás bírálta dr. Kovács József országgyűlési képviselőt, mert nem támogatta a bizottságban az előterjesztést.

— Naponta legalább 50-100 ezer gyermek éhesen megy iskolába és korgó gyomorral tölti a hétvégét - mondta Bod Tamás.

Dr. Kovács József reagálásában hangsúlyozta, az elmúlt öt évben megduplázták a gyermekétkeztetésre fordított összeget, az óvodás és bölcsődés gyerekek 90 százaléka ingyen étkezik.

— A baloldali ellenzék, összefogva a Jobbikkal leszavazta a családokat segítő kormányzati intézkedéseket. Nem mondtam nemet javaslatukra, tartózkodtam a szavazásnál, hiszen ez fontos ügy, amit nem szabad kampánytémává silányítani — húzta alá. — A kormány már a szünetekben is biztosítja az étkeztetést, és jelenleg is az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésén dolgozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!