Kék hírek, bulvár

2015.11.04. 16:44

Átverték és kirabolták a szexre éhes kuncsaftokat

Újra a Gyulai Törvényszék elé állt egy – három férfiből és két, korábban prostituáltként dolgozó nőből álló – szolnoki banda. A vádlottak megfenyegették és megverték azon kuncsaftok egy részét, akik megrendelték a lányok szolgáltatásait, sőt elvették a pénzüket is. Az áldozatok között van egy Békésszentandráson szórakozó társaság és egy szarvasi férfi is.

Licska Balázs

Gyermekprostitúció kihasználása, prostitúció elősegítése, emberrablás, rablás és zsarolás miatt állt szerdán ismét a Gyulai Törvényszéken dr. Csepregi-Matus Éva bíró tanácsa elé három előzetes letartóztatásban lévő férfi és két, korábban prostituáltként dolgozó, szabadlábon lévő nő: V. Jenő első-, K. Ferenc másod-, N. Nikola harmad-, K. Ádám negyed- és Cs. Ildikó ötödrendű vádlott. A banda feje, V. Jenő majd’ másfél órán keresztül beszélt a történtekről.

Az elsőrendű vádlott elmondta, hogy 2013 augusztusában ismerte meg N. Nikola harmadrendű vádlottat, aki egyébként a bűncselekmények elkövetésekor nem volt még 18 éves. Tavaly februárban költöztek össze. V. Jenő kifejtette, hogy tartozása van, mire a fiatal lány elmondása szerint előállt azzal, hogy szexuális szolgáltatást fog nyújtani. Noha eleinte ódzkodott az ötlettől, végül belement, ugyanis N. Nikola kijelentette: az csak munka lesz.

Közösen készítették el a hirdetést, ami az interneten volt elérhető. Sok megkeresés érkezett, de nem volt lakás, ahol fogadni lehetett volna az ügyfeleket. Később azonban ezt is megoldották a szolnoki Aranyi Sándor utcában. Havi 350 ezer forint jött össze ebből, aminek nagy része az elsőrendű vádlott szerint elment a lány igényeinek kielégítésére: műkörmöshöz, fodrászhoz, kozmetikushoz járt, sokat költött drága ruhákra és ékszerekre.

Később az ötödrendű vádlott is megkereste, hogy szeretne a lakásban dolgozni. V. Jenő kiemelte, hogy Cs. Ildikó azonban csak azért adott neki pénzt, mert be akart szállni az ingatlan fenntartásának költségeibe.

Tavaly egy Békésszentandráson szórakozó háromtagú társaság kereste meg N. Nikolát, a díj 60 ezer forint volt útiköltséggel együtt. V. Jenő szerint nem készültek előzetesen arra K. Ferenccel és K. Ádámmal, hogy lehúzzák a sértetteket, akik azonban nem hozták a helyszínre a megbeszélt összeget, amit előre kellett volna kifizetni. Ezért az elsőrendű vádlott megütötte az egyik és megrúgta a másik sértettet. A harmadik pedig autóval hozta a pénzt.

Ott megbeszélték, hogy a töltőállomáson átszáll majd N. Nikola a sértettekhez. A lány azonban meggondolta magát, felzaklatták a történtek, az, hogy korábban a telefonban csúnya szavakkal illették a buliról beszélő és V. Jenő szerint részeg férfiak. Ezért lehúzták őket.

Fura kérése, perverz gondolata volt a férfinak – beszélt a szarvasi esetről. Mint fogalmazott, a kuncsaft két lányt kért – N. Nikolát és Cs. Ildikót –, hármasban akart velük fürdeni, illetve a lánynak azt is mondta, szereti a fojtogatást, azt, ha megrugdossák a nemi szervét, illetve, hogy egy parfisnyélre is szükség lesz. V. Jenő szerint egyértelmű volt, hogy lehúzzák a sértettet, de ő nem kérte előre K. Ferencet, hogy hozzon magával fegyvert.

Állítása szerint a szarvasi férfi aztán a házánál meggondolta magát, magától adta oda a nála lévő pénzt, sőt még a bankkártyát is a PIN-kóddal együtt, hogy vegyenek le róla pénzt. Ő azonban még soha nem járt bankautomatánál, nem is ismerte a járást Szarvason, ezért a sértettet is magukkal vitték, aki K. Ferenccel együtt vette ki az összeget. Elismerte, később kényszerítették a sértettet, hogy egy tartozást elismerő nyilatkozatot is szignózzon.

Szolnokon aztán két román kamionsofőrrel találkozott V. Jenő, K. Ferenc és N. Nikola. A két sértetett egy parkolóba vitték, ahol az egyik rögtön elszaladt – az elsőrendű vádlott utána ment, de elmondása szerint nem akarta elkapni. Aztán visszament, ahol N. Nikola kezébe nyomta a pénzt, a kamionsofőr fején álló K. Ferenc pedig egy bicskát. Másnap a Terrorelhárítási Központ közreműködésével fogták el a rendőrök Szolnokon V. Jenőt.

Olimpia helyett rács mögött az elsőrendű vádlott
– Nagyon szégyellem magam, szörnyen viselkedtem, amire magyarázatot nem találok, de kiváltó okot igen – mondta a 22 éves szolnoki V. Jenő. – Olyan, mintha nem is én tettem volna az egészet, de sajnos én voltam.

Beszélt arról is, hogy a tanulásra és a sportra tette fel az életét, kilencéves kora óta bokszolt. Elmondta: többszörös magyar bajnok, diákolimpiai bajnok. Nagy elvárások voltak vele szemben, doppingolt is. Ki akart jutni a jövő évi riói olimpiára. Tavaly nyár óta előzetes letartóztatásban van Gyulán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!