Közélet

2015.10.10. 16:13

Durva lehűlés jön, valahol 10 fok sem lesz

Egy érkező mediterrán ciklon hatására szombat kora estétől dél felől intenzív eső várható – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

BEOL

Vasárnap országos esőre kell számítani, sokfelé jelentős csapadékra van kilátás, délen nagy területen 20 mm-t meghaladó mennyiség hullhat. A késő délutáni óráktól nyugat felől csökken a csapadékhajlam – olvasható az előrejelzésben. Az északkeleti szél egyre többfelé megélénkül, késő délutántól helyenként megerősödik, hajnaltól pedig elsősorban az Észak-Alföldön és a Nyugat-Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani kell.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 12 fok között várható.

A jövő hét elején nyugat felől csökken a felhőzet, főként keleten várható többfelé eső, a magasabb hegyekben havas eső, havazás is lehet. Szerdától viszont ismét erősen felhős, esős időre számíthatunk. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 12 fok között valószínű.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!