Sport

2015.10.10. 11:04

Tálas Zsuzsanna: sokan kritizáltak az EL-döntő miatt

Még a nyáron bejelentették Tálas Zsuzsanna leigazolását a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE-nél, ám a válogatott tornái miatt csak ezen a héten kapcsolódhatott be a kétszeres magyar bajnok munkájába.

Gajdács Pál – Fotó: Facebook/Magyar Röplabda Szövetség

Amikor megkerestük a székesfehérvári születésű, 22 esztendős feladót, éppen a szakdolgozatát írta, de már alig várta, hogy számára is megkezdődhessen a klubmunka.

— A Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karára járok, élelmiszeripari mérnök szeretnék lenni. A szakdolgozatomat a hústermékekről írom, vagyis, hogy élőhúst, vagy pácolt hústermékeket érdemes-e fogyasztani. Eredetileg orvosira akartam volna menni, de akkor nem tudtam volna ilyen szinten folytatni a röplabdát. Mivel biológia-szakos voltam, adta magát ez a szak — avatott be tanulmányaiba Tálas Zsuzsanna, aki kulcsszerepet vállalt a magyar válogatott Európa Liga-győzelméből és a sikeres Európa-bajnoki szereplésből.

— Sokan kritizáltak minket, hogy az EL-döntőben nem a legerősebb török válogatottat vertük meg. Nos, több olyan együttessel is találkoztunk, akiket az európai ranglistán előrébb jegyeztek. Nagy előrelépés volt a győzelmünk, hiszen ezzel esély nyílt ezzel a világligában való szereplésre is.

Az Európa-bajnokságon — ahol 12. lett a válogatott — szerinte a belgák ellen megilletődötten játszottak, pedig rajtuk is volt nyomás a hazai pálya miatt.

— Tudtuk, hogy a törökök ellen keményebben kell nyitni, de igazából az azeriek ellen alakult ki a játékunk. Olyan jól ment mindegyikünknek a röplabda, hogy abba nem lehetett belekötni. Sajnos a németek elleni mérkőzésre már nagyon elfáradtunk, de a célunkat, a továbbjutást elértük, hiszen ezért utaztunk ki az Eb-re — folytatta a feladó. — Fontos, hogy ez az egymásért küzdő, összetartó csapat együtt maradjon, s a munkához szövetség is biztosítani tudja a feltételeket.

Bár Tálasnak és a Békéscsaba másik Eb-résztvevőjének, Szakmáry Grétának szemernyi ideje sem maradt a pihenésre, a feladó mégis nagyon várta már, hogy elkezdhesse a bajnoknál a munkát.

— Már az Eb-ről való hazaérkezés után jöttem volna, de a testem nem engedte — mondta Tálas. — A stáb nagyon jó, szerintem remek csapatot fogunk alkotni. Szakmailag jó közegben fejlődhetek, ráadásul Szasa Nedeljkovics jó edzéseket is tart. A célokról annyit, hogy egy bajnoki címet mindig nehéz megtartani, de nem lehetetlen és ott van még a Magyar Kupa, e trófea egyelőre még hiányzik Békéscsabáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!