Közélet

2015.10.09. 18:25

Műfüves pályát építenek Gyulán

Több mint 32 millió forintos ráfordítással építenek 20x40 méteres, műfüves, világítással ellátott pályát a gyulai 5. számú általános iskolában. A munkálatok már elkezdődtek — jelentette be a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő.

P. G.

A fürdőváros polgármestere elmondta, a beruházás több szervezet összefogásával, a Gyulasport Nonprofit Kft., a Gyulai Termál Futball Club és az iskola együttműködésével valósul meg.

Galbács Mihály, a Gyulai Termál FC elnöke a beruházás költségvetésének részleteiről szólt. A fejlesztéshez a gyulai önkormányzat 9,7 millió forintot biztosít, a Magyar Labdarúgó Szövetség által biztosított TAO támogatás mértéke pedig a teljes beruházási költség 70 százaléka. Az önkormányzat ugyanakkor még a közműkiváltás költségeit is fedezi.

Torma Béla, a körzet önkormányzati képviselője hozzátette: az iskola főbejárata előtti füves területén szabadidőparkot, ezen belül pedig szabadtéri fitneszparkot alakítanak ki jövőre. Az iskolaudvaron rekortánpályát hoznak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!