Közélet

2015.10.09. 17:30

Zsaruellátó: szobányi adományt gyűjtöttek Békésben

Zsaruellátó néven országos kezdeményezés indult néhány hete a Facebookon. Az oldalon szerveződő civil közösség, melynek immáron két és fél hete Békés megyei szervezete is van, a határon dolgozókat támogatja adományokkal.

Molnár Pál Márton

Fotó: IMRE GYORGY

— Pár héttel ezelőtt bukkantam rá a Facebookon a Zsaruellátó elnevezésű kezdeményezésre. Egy térképet is mellékeltek arról, hogy hol működnek gyűjtőpontok az országban. Mivel Békésben nem láttam szerveződő közösséget, ezért létrehoztuk a békéscsabai központú csoportot — beszélt lapunknak az előzményekről Márk Krisztina megyei koordinátor.

— Elöljáróban szeretnék annyit leszögezni, nem állítjuk, hogy a határon dolgozók nem kapnak megfelelő ellátást. Mi csupán segíteni szeretnénk, törődni velük, hogy érezzék, fontos, amit tesznek. Kiegészítjük az ellátmányt — hangsúlyozta Márk Krisztina. Elmondta, a két és fél héttel ezelőtti indulás óta Békéscsabán kívül Orosházán, Gádoroson, Nagyszénáson, Újkígyóson és Szabadkígyóson egyaránt megnyitottak gyűjtőpontjaik. A megyeszékhelyen a Zárthelyi Caffe and Barban gyűlnek az adományok. A következő mérföldkő szombaton lesz a civil szerveződés számára, hiszen ekkor viszik el első alkalommal az összegyűjtött adományokat a határra.

— Ezzel a kezdeményezés nem ér véget, szeretnénk, ha a gyűjtés egészen addig folyamatos lenne, amíg indokolt. Az oldalunkat felkeresők azt is láthatják, mire van éppen a legnagyobb szükség — fogalmazott a megyei koordinátor. Megtudtuk, az elmúlt néhány napban rengeteg adományt kaptak, a fiataloktól kezdve a középkorúakon át egészen a nyugdíjasokig, sokan tettek felajánlást. Szobányi élelmiszer, innivaló gyűlt össze. Ezenfelül az adományozók nem fukarkodtak a biztató szavakkal sem, sőt, rengeteg gyermek ragadott zsírkrétát, és küldött rajzot a határon dolgozó „bácsiknak”.

— Zsaruk! Lehetne itt írni verseket meg frázisokat, sírós idézeteket. De én csak két szót küldenék nektek: KITARTÁS és KÖSZÖNJÜK — olvasta fel az egyik adományozó levelét Márk Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!