Kék hírek, bulvár

2015.09.14. 14:45

Paris Hiltont védte a Marseille-ben meggyilkolt magyar férfi

Francia hírességet, sőt - a Blikk információi szerint - Paris Hilton amerikai énekesnőt is védte már az a 29 éves békési fiatalember, akit vasárnap délután ismeretlen tettesek meggyilkoltak egy dél-franciaországi kávézónál. A lövöldözésben többen megsérültek, köztük a fiú édesapja is.

Papp Gábor/Beol.hu – Fotó: AFP

Members of the French police forensic team inspect the scene, after a man was shot dead in front of a bar, on September 13, 2015, in the southern French city of Marseille. The shooting left one dead and at least two seriously injured. AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Fotó: AFP

Békés városát megrázta a tragédia, már vasárnap délután is több helyen az eseményekről beszéltek, hétfőn reggelre pedig — amikorra már az egész települést, illetve a magyar sajtó egészét bejárta a hír — a közintézményektől a boltokon át a fodrászatokig szinte mindenütt szó esett a fiatalember haláláról.

Ahogy korábban megírtuk: a Marseille belvárosban található O’Stop bárban egy összeszólalkozást követően autóból nyitottak tüzet egy csoportra a kávézó bejáratánál. Egyelőre meg nem erősített információk szerint egy durván viselkedő arab társaság tagjaival került szóváltásba az egyik biztonsági őr, nem kizárt, hogy a fiatalember és az édesapja, akiket a két férfi végül kikísért a kávézóból. Békésen egyébként jó ideig albánokról is lehetett hallani, a különböző források azonban inkább az arab vonalat erősítik meg.

Az akció során hatan sérültek meg, egyikük, a békési fiatal életét vesztette a helyszínen. László egy héttel a tragédia előtt ünnepelte 29. születésnapját. Édesapját életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A tragédia kapcsán a fiatalember több békési ismerőse is nyilatkozott lapunknak. — Nagyon jó ember volt, egész egyszerűen nem tudom elhinni, ami történt — mesélte egy régi ismerőse. — Az egyik, ami elsőként eszembe jut róla, hogy mindig kiállt másokért. Közben pedig soha nem bántott meg senkit, mindig udvarias volt, intelligens. Óriási veszteség a halála.

Egy barátja is hasonlóan emlékezett róla, és elsősorban a segítőkészségét, a vidámságát emelte ki. — Még most sem tudok felocsúdni. Ennek nem szabadott volna megtörténnie — mondta szomorúan.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy az édesapa valóban portásként dolgozott-e a kávéházban, ahogy az első források írták a hazai újságokban. Békésen többen úgy tudják, hogy a férfinak biztonsági cége van Franciaországban, ami több embert is alkalmaz. Marseille olyan részen is dolgoznak, ahol mindennaposak a nehéz esetek, különösen az albánokkal adódott sok probléma.

Egy biztos, László az édesapjához látogatott el a francia városba. A hírforrások egyébként ellentmondásosak azzal kapcsolatban is, hogy az elhunyt fiatalember is testőrködött-e. Békésen lapunknak többen azt mondták, hogy ellátott ilyen feladatot, sőt, olyanra is akadt példa, hogy egy francia hírességet védett. A Blikk hétfő délután azt írta: a fiatal férfi, aki egyébként főnöke is egy biztonsági-cégnek, Paris Hilton, amerikai énekes- és színésznő testőre is volt.

Címkék#Békés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!