Közélet

2015.09.04. 18:02

Főszerepben a helyi értékek

A helyi értékek középpontba állításával kezdődtek meg a XVII. Madzagfalvi Napok pénteken Békésen.

P. G.

A szombatig tartó rendezvénysorozat egyik nyitóakkordjaként Békési Madzagos Házitermék Mustrát tartottak a kulturális központban, ahol helyi különlegességeket, ínyencségeket, illetve hozzájuk kapcsolódó jó gyakorlatokat mutattak be. Előadást tartott Csíki Sándor, akit idén az év gasztrobloggerének választottak.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Jenei Péter
[/caption]
Délután két órakor „Békés kincsestára helyi értékek tárháza” című kiállítás óriási érdeklődés mellett tartott megnyitójával kezdődtek hivatalosan a Madzagfalvi Napok. Izsó Gábor polgármester beszédében hangsúlyozta, a tárlat képet ad Békés közösségének munkájáról, a gyakran emberöltőn, emberöltőkön átívelő értékekről, amelyek a város egyediségét, jellegzetességét adják.

— Az értékek összejötte mindig az összefogáson alapul — fogalmazott a polgármester.

Az eseménysorozat részeként már pénteken is rengeteg érdekesség várta a látogatókat, ismét életre hívták az elszármazottak találkozóját, amelyen igazi érdekességként a város testvértelepülései is bemutatkoztak.

Érdekes élményt biztosított a Békés Megye Ízei Kiállítás és Vásár, valamint az egyéb szabadidős programok, amelyek minden korosztály számára kellemes időtöltést nyújtottak. A program szombat délelőtt folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!