Közélet

2015.09.04. 13:18

A magyar hal napja

Halfőző Verseny harmadszor a Csabagyöngye Kulturális Központ mögötti parkolóban, szeptember 26-án. Újra bebizonyítják, hogy a hal nem csak egészséges, de finom és változatosan is elkészíthető. (x)

BEOL

Békéscsaba Munkácsy és a kolbász városa. A Körösök-völgyében nem szabad azonban elfeledkezni a halászatról, illetve a halról, mint kiváló élelmiszer-alapanyagról. A Csabagyöngye Kulturális Központ halfőző versenye a gasztronómia örömein keresztül hívja fel a figyelmet a halfogyasztás fontosságára és a hal feldolgozásának sokszínű lehetőségére.

Ám a Csabagyöngye Kulturális Központ nem csak ezért hirdeti meg harmadszor a halfőző versenyt; céljuk a hagyományos ízek és a korabeli hagyományok alapján elkészült gasztronómiai különlegességek bemutatása, amatőr, de annál lelkesebb szakácsok és csapatok bemutatkozása a hagyományőrzés, a barátság és a vidéki vendégszeretet jegyében, illetve a szakmai és a látogatói elismerés.

A versenyre már várják a szervezők a nevezéseket, akik a közös főzés és a gasztronómia adta élmények mellett jó hangulatot is ígérnek. A III. CSAKK Halfőző Verseny kiírása és nevezési feltételei itt megtalálhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!