Közélet

2015.09.04. 13:03

Életműdíjjal jutalmazták Dékány Ferencet

A Deka Union Kft. a Csemege Debreceni páros kolbászával elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, a cég tulajdonosa, Dékány Ferenc pedig megkapta a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életmű-díját – hangzott el a pénteken Gyulán tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

– A gyulai húsipar termékei világszerte ismertek, kedveltek – mondta dr. Görgényi Ernő. A város polgármestere beszélt arról: az önkormányzati Gyulahús Kft. Gazdaságért Nívódíjat kapott, így a két legjelentősebb díj Gyulára került. A város nevében egy Erkel Ferenc-szoborral megköszönte Dékány Ferencnek a helyi gazdaság érdekében kifejtett tevékenységét.

Dékány Attila ügyvezető a Deka Union Kft.-ről elmondta: 2009-ben alapították, 2010-ben kezdtek felkérésre kolbászokat gyártani. Jelenleg hat üzem dolgozik nekik a bérgyártás során, kiemelte azonban, hogy minden alapanyagot, fűszert ők adnak a recept és a szakmai felügyelet mellett. Az évek alatt megsokszorozták a forgalmukat, termékeik sok díjat érdemeltek ki.

A Csemege Debreceni páros kolbász „titkáról” Dékány Ferenc megosztotta: szaftosnak, roppanósnak, forrónak kell lennie, és harapni kell, nem késsel és villával enni. Az elkészítésekor ügyelni kell, hogy elég lobogó vízbe tenni és 10 percen át főzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!