Közélet

2015.09.04. 12:28

A vécében állt le a szíve egy férfinak, újraélesztették

Bravúros életmentés történt csütörtökön Mezőberényben. Mint megtudtuk, egy idősebb férfi beteg a hozzátartozóival érkezett a szemészeti szakrendelésre, ami az ügyelettel egy épületben található.

P. G.

A beteg kiment vécére, ahol rosszul lett. A hozzátartozók azonnal riasztották az ügyeletet, a férfi légzése és szívműködése ekkorra leállt. Ispánky Istvántól, a Békés Medical munkatársától megtudtuk, az ügyeleten dr. Magyar László vezetésével megkezdődött az újraélesztés, defibrillálták a beteget, akinek ennek következtében újraindult a szívműködése.

A lélegeztetés még mesterségesen történt, de mire a mentők egyébként nagyon gyorsan megérkeztek Békéscsabáról, már 120-as vérnyomása és elfogadható légzése volt a betegnek.

A mentőszolgálat munkatársaira ennek ellenére még komoly feladat várt, intubálták a férfit, majd a gyulai Pándy Kálmán Kórházba szállították. Az invazív osztályon azóta megtörtént a férfi katéterezése, aminek köszönhetően még tovább javult az állapota. Az ügyelet információi szerint várhatóan a jövő héten haza is térhet az otthonába.

Az esetről egyébként Siklósi István polgármester tájékoztatta a közvéleményt a Facebooká-oldalán. A településvezető lapunknak elmondta, hogy nem ez volt dr. Magyar László első életmentése, a közelmúltban is segített hasonló esetben. — Nagyon fontos, hogy az ügyelettel kapcsolatos pozitív hírről, az orvosi elhivatottságról és tenni akarásról is hírt adjunk — fogalmazott lapunknak a polgármester.

Dr. Magyar László ugyancsak a Facebook-oldalán szerényen reagált a számos elismerésre. „Ha nincs szakképzett , feladatát magas szinten ellátni tudó és akaró ügyeleti személyzet, ha nincs kiváló már-már emberfeletti teljesítményre képes OMSZ gárda és kimagasló szakmai tudású invazív kardiológusi háttér a közelben, akkor most nem egy sikertörténetről beszélnénk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!