Kék hírek, bulvár

2015.09.04. 10:54

Előzetesben a kéregetős rabló

Az Orosházi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 33 éves büntetett előéletű orosházi férfi előzetes letartóztatását.

BEOL

A rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy a gyanúsított augusztus 31-én este Orosházán, a Szent István utcában működő egyik kocsmában italozott, és ott több vendégtől pénzt kéregetett. Ekkor a kocsmában tartózkodott a későbbi sértett is, aki egy barátjával 21 óra körüli időben távozott.

A gyanúsított követte őket és amikor utolérte, a sértett elé állt, tőle pénzt követelt, többször megpróbált a nadrágzsebébe belenyúlni és a pénzét elvenni, de a sértett védekezése miatt eredménytelenül. Mivel a sértett pénzének átadását megtagadta, a gyanúsított őt többször meglökte és amikor a földre került, többször megrúgta, majd kivett nadrágzsebéből 24 ezer 500 forintot. A sértett barátja szemtanúja volt az eseményeknek, aki értesítette a rendőröket és a gyanúsítottat a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A gyanúsított korábban három alkalommal volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények – legutóbb éppen rablás bűntette – miatt, jelen eljárásban többszörös különös visszaesőnek minősülő bűnismétlő.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel került sor, másrészt a gyanúsított előéletére figyelemmel a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes eltartóztatását elrendelte.

Címkék#Orosháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!