Sport

2015.09.04. 10:18

Röpi EL-elődöntő: győzelem a csabaiakkal

A 35 év után nagy nemzetközi tornán a döntőbe jutásért harcoló magyar női röplabda-válogatott már 2:0-ra is vezetett Megalopoliszban a Görögország elleni Európa-liga elődöntőjében, s végül 3:2-s győzelmet aratott.

G. P.

Az Európa-bajnokságra készülő magyar csapat sorozatban hatodik meccsén nem talált legyőzőre. A nemzeti együttesben remekeltek a Linamar-Békéscsabai RSE játékosai, Szakmáry Gréta 17, a feladó Tálas Zsuzsanna 5 pontot ért el, míg a születésnapos, pályafutását Békéscsabán kezdő Pallag Ágnes 16-ot.

A visszavágóra vasárnap, Szombathelyen kerül majd sor. Ha a mieink ott bármilyen arányban nyernek, akkor döntőbe kerülnek. 3:2-es görög sikernél aranyjátszma következik, 3:0-s, vagy 3:1-es vendéggyőzelemnél a görögök jutnak tovább.

Görögország—Magyarország 2:3 (—24, —19, 22, 23, —11)
Megalopolisz, 1000 néző. Magyarország: Tálas 5, Szakmáry 17, Dobi 17, Széles 2, Sándor 22, Pallag 16. Cserék: Kötél D., Lévai (liberók), Kötél Zs., Szabó A., Vacsi 5, Szombathelyi. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

Jan De Brandt: — Kettős érzések vannak bennem: egyrészt boldog vagyok a győzelem miatt, másrészt csalódott, mert 3:0-ra is nyerhettünk volna. De a csalódottságom sokkal kisebb, mint a boldogságom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!