Közélet

2015.09.04. 10:07

Jön a lehűlés, nagy esőkre figyelmeztetnek

Az ősz első hétvégéjén többfelé erős szélre és lehűlésre kell készülni. A maximumok néhol már a 20 fokot sem érik el, s helyenként éjszakánként 10 fok körüli lesz a hőmérséklet. Szombaton országszerte várható eső, néhol jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, vasárnap lehet újra naposabb az idő.

MTI

A péntek esti óráktól délnyugat felől csapadékzóna érkezik, az éjszakai órákban főként záporokkal, zivatarokkal. Szombaton országszerte jelentős mennyiségű esőre számíthatunk, de beágyazott záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéséből.

A 24 órás csapadékösszeg általában 10-20, az északnyugati megyéket leszámítva 20-30 mm között valószínű. Zivatarhoz főként a déli és a keleti megyékben lokálisan felhőszakadás (rövid idő alatt 30 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék) is társulhat.

Napközben általában 19-24 fokig melegszik a levegő, de északnyugaton, nyugaton kissé hűvösebb, a Tiszántúlon melegebb is lehet. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet.

Vasárnap kezdetben elszórtan, délután már csak helyenként valószínű záporeső, s többfelé napsütéses időre lehet számítani. A minimumhőmérséklet 11-16, a maximumhőmérséklet 19-24 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!