Sport

2015.09.04. 08:25

Focihuligánok randalíroztak a magyar-román előtt

Huligánok randalíroztak csütörtökről péntekre virradó éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén.

MTI/Beol.hu

Huligánok randalíroztak Budapesten a magyar-román Eb-selejtező előtt

Fotó: Lakatos Péter

Az MTI helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy a környéket a rendőrség lezárta. A helyszínen hatalmas a rendőri jelenlét. A huligánok számos rendőrautót megrongáltak. Több jármű szélvédőjét betörték, kereküket kiszúrták. A huligánok a közelben lévő szórakozóhelyekről elhozott székekkel tettek kárt a rendőrautókban.

Az MTI értesülése szerint több személyt előállítottak a környéken, valamint a Liszt Ferenc téren. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást. Korábban több médium is arról írt, hogy a péntek esti magyar-román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre "hangoló" magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak.

Az MTI úgy tudja, hogy nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között. Médiaértesülés szerint a Városliget felöl a belváros felé tartó ultrák már a Madách tér környékén összecsaptak rendőrökkel is.

Az index.hu helyszíni forrásra hivatkozva megemlíti, hogy a rendőröket megtámadó "feketeruhás kopaszok" közül egyet biztosan elfogtak, míg többeket az Astoria környékén kaptak el. A vs.hu arról írt, hogy a környéken több hangos durranás is hallatszott, egyelőre nem tudni, hogy ezeket mi okozta.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Éjszaka egy 100-120 főből álló csoport randalírozott Budapesten. Több médium arról írt, hogy a magyar-román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre "hangoló" magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak. MTI Fotó: Lakatos Péter
[/caption]

Tizennyolc ember ellen indult eljárás
Tizennyolc emberrel szemben indult eljárás a péntekre virradóra Budapest belvárosában történt randalírozás miatt; 16 ember ellen garázdaság, kettő ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délelőtt a rendőrség sajtótájékoztatóján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon külön nyomozócsoport alakult az ügy kivizsgálására és felvételeket elemeznek a további gyanúsítottak beazonosítása érdekében.

Fokozott ellenőrzés több megyében
A tájékoztatás szerint a Készenléti Rendőrség parancsnoka fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest, valamint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye teljes közigazgatási területére.

A fokozott személy- és gépjármű-ellenőrzés csütörtök reggel 6 órától szombat délig tart majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!