Közélet

2015.09.02. 08:10

Tüntető nővérek zárták le az Erzsébet hidat

Lezárták egy rövid időre a budapesti Erzsébet hidat szerda reggel fél hétkor egészségügyi dolgozók, hogy így tiltakozzanak a szférában dolgozók alacsony jövedelme miatt. A tüntetésen részt vett a fekete ruhás nővérként ismertté vált Sándor Mária is, akinek a Facebookon indított szolidaritási akciójához Békés megyéből is többen csatlakoztak.

MTI/Beol.hu

Lezárták egy rövid időre az Erzsébet hidat egészségügyi dolgozók

Fotó: Mihádák Zoltán

A flashmob részvevői a híd pesti hídfőjénél - gyalogosan - teljes szélességében lezárták az utat, csak az autóbuszokat engedték át - számolt be az MTI tudósítója a helyszínről.

A csoport molinókat tartott, egyiken a Magyarország! Ne engedd a nővéreidet külföldre! felirat volt olvasható. Sándor Mária, a demonstráció egyik résztvevője, aki korábban feketeruhás nővérként vált ismertté, az MTI-nek azt mondta, az volt a céljuk, hogy felhívják a kormány figyelmét arra: nagyon nagy baj van az egészségügyben, és ha nem rendezik a dolgozók bérét, akkor a nővérek és orvosok újabb tömege hagyja el az országot, és nem lesznek, akik ellássák a betegeket.

Ugyancsak Sándor Mária nevéhez fűződik az az április környékén indult facebookos mozgalom, melyhez több, köztük Békés megyei egészségügyi dolgozók is csatlakoztak: a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház aneszteziológusai és a sebészeti műtő dolgozói is fekete pólóban jelentek meg akkor a kórházban.

— Sajnos, az évek folyamán rá kellett jönnünk, hogy ha el akarunk érni valamit, akkor csak magunkra számíthatunk. Senki nem áll ki értünk, sem az orvosaink, sem a helyi vezetőink, sem a szakszervezetünk, sem a szakdolgozói kamaránk — mondta akkor lapunknak egy név nélkül nyilatkozó dolgozó.

A budapesti Erzsébet híd lezárása egyébként 18 percig tartott, a flashmobot ezután a járdán folytatták a résztvevők. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!