Közélet

2015.08.02. 20:20

Önkéntesek újították fel a játszóteret

Közösségi munkával önkéntesek újították fel, festették újra a mezőberényi Medvefejes-tó melletti játszóteret szombaton délután, illetve kora este. A munkálatokban mintegy tizenöten segédkeztek.

P. G.

Benyovszki Jánosné lapunknak elmondta, a létesítmény fontos szerepet tölt be a környékbeliek életében, míg magát a környező városrészt természetvédelmi területté nyilvánították, ami még inkább emeli a mindennapokban betöltött szerepét.

– Magam is közelben lakom, és természetesnek tartottam, hogy az első hívó szóra jövök, és részt veszek a munkában – ecsetelte Benyovszki Jánosné. - Sajnos, amikor a gyermekeik kicsik voltak, még nem volt itt játszótér, de örülök, hogy a mostani óvodásoknak, iskolásoknak már több lehetőség jut. Ezért is léptem rögtön, hiszen ennek az értéknek meg kell maradni hosszú távon.

Pándiné Dézsán Éva, a Napsugár tánccsoport vezetőjeként több tanítványával érkezett a szombati akcióra.

– A gyerekek szeretik a játszóteret, örömmel jönnek ide, jól érzik itt magukat, barátokat szereznek. Van egy kellemes kikapcsolódási hely számukra igen szép környezetben – nyilatkozta a tánccsoport vezetője. - Mai világunkban különösen fontos, hogy odafigyeljünk ezekre a dolgokra, és tegyünk a következő nemzedékért.

Több kisgyermek is segített a munkában, akik közül két kislánnyal elegyedtünk szóba szombaton délután. Egyikük elárulta, hogy neki a csúszda a kedvence, míg másikuk úgy vélekedett, valamennyi játszóelem jó szórakozást nyújt. Mint mondták, nagyon tetszik nekik, hogy a játszótér megújult. Barna Márton, a körzet önkormányzati képviselője is részt a munkálatokban. – A szombati napnak nagyon fontos üzenete van – fogalmazott a képviselő.

– Egyrészt, érződik, hogy a helyiek, így a közelben élő cigány közösség tagjai számára lényeges a játszótér, és azért akár tenni is hajlandóak. A létesítményt négy éve már megújult egyszer. A hétvégén pedig a helyiek újrafestették, helyrehozták, s ez becsülendő, egyben jó példaként is szolgál. Abban bízunk, hogy a játszótér sokáig szolgálja majd a mezőberényieket a valóban szép környezetet biztosító Medvefejes-tó partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!