Közélet

2015.08.02. 16:51

Motoros konvoj dübörgött át Békésen

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg az immáron nyolcadik Békési Motoros Találkozót a hétvégén, péntektől vasárnapig Dánfokon.

P. G.

Fotó: IMRE GYORGY

A Békési Motoros Baráti Kör által szervezett esemény rangját jól mutatja, hogy a programra a határon túlról, az erdélyi részekről, a Dunántúlról, például Komárom környékéről is érkeztek résztvevők, míg Debrecenből egy több mint harminc főt számláló „kontingens” kerekedett fel, hogy bekapcsolódjon a békési rendezvénybe. Természetesen közelebbről, így a megyéből és csongrádi településekről is rengetegen zarándokoltak el Dánfokra.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: Imre György
[/caption]

A háromnapos program egyik vitathatatlan csúcspontja a szombat este megtartott motoros felvonulás volt, amin több száz motort, köztük egészen különleges darabokat is megcsodálhattak az esemény iránt érdeklődök. A város számos részén elhaladó menetet ezrek figyelték. Sokak szerint ez volt minden idők egyik, ha nem a legnagyobb ilyen jellegű megmozdulása a megye névadó településén.

Több mint ezren tekintették meg a Dánfokon megtartott stuntrider vagy streetfighter showt is, ahol Podani Milán és Palatinus Attila mutatott be nyaktörő, a fizika törvényeit meghazudtoló mutatványokat, motoros trükköket a közönség legnagyobb örömére. A hangulatot a két nagyágyúnak annyira sikerült megalapoznia, hogy a jelenlévők tömege ezt követően átvonult a közeli üdülőközpontba, ahol koncertek kezdődtek. Élő zenében egyébként sem volt hiány, hiszen már pénteken is több zenekar lépett fel nagy sikerrel.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: Imre György
[/caption]

Harmadik alkalommal rendezték meg a Békési Veterán Motor kiállítást, ahova egyedi darabok sorát hozták el tulajdonosaik. Különböző vetélkedők is színesítették a programot, köztük ügyességi játékok és hangnyomás-verseny.

Címkék#Békés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!