Közélet

2015.08.02. 11:23

Lakat kerül egy általános iskolára Békés megyében

Lakat kerül Biharugrán az általános iskolára – tudta meg lapunk helyi forrásból. A felső osztályos diákok már eddig is a Hajdú-Bihar megyei Magyarhomorogon tanultak. A szülőket nemrég értesítették arról, hogy szeptembertől az alsó évfolyamosoknak is utazniuk kell. A hírt megerősítette a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

L. B.

Fotó: IMRE GYORGY

– Az elmúlt években a Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola biharugrai telephelyén jelentősen csökkent a beiratkozó tanulók száma – indokolták a döntést a KLIK-nél. Az előző, 2014/15-ös tanévben összesen öten tanultak az intézményben: két első, egy második, illetve két negyedik osztályos diák. A szeptemberben kezdődő, 2015/16-os tanévben immár mindössze négyen lettek volna az általános iskolában, két elsős és két másodikos.

– A nemzeti köznevelésről szóló törvény arról rendelkezik, hogy egy általános iskolában, az 1-4. évfolyamú csoportban minimum tizennégy diáknak kell tanulnia. A biharugrai osztály létszáma várhatóan a jövőben nem éri el ezt a keretszámot, ezért ők a magyarhomorogi székhelyintézményben tanulnak tovább. A diákok iskolabusszal utaznak Magyarhomorogra, amit a KLIK biztosít. Ketten átiratkoztak a zsadányi általános iskolába.

Címkék#Biharugra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!