Sport

2015.07.30. 12:26

Márton Anita bronzérmes lett a stockholmi DL-en

Márton Anita, a Békéscsabai Atlétikai Club dobóatlétája a harmadik helyen zárt a női súlylökők versengésében a Diamond League-sorozat stockholmi állomásán. Az első helyen a német Christina Schwanitz végzett, a második az amerikai Michelle Carter lett.

G. P.

A női súlylökéssel már szerdán megkezdődött a versengés a világ legjobb atlétái között a világ legrangosabb atlétikai sorozatában. Ebben a számban magyar érdekeltség is volt, hiszen Márton Anita is indult a viadalon és legnagyobb örömünkre a harmadik helyen végzett.

A 2015-ös esztendő fedett pályás Európa-bajnokának formája egyre jobb lesz, hiszen a néhány nappal ezelőtt a sorozat londoni viadalán dobott 18,01 méteres eredményét jócskán felülmúlva 18,74 méteres eredménnyel zárt, s ezzel megközelítette a tavasszal dobott idei legjobbját (18,94 m). Ez az eredmény már biztató az augusztusi pekingi szabadtéri világbajnokság előtt.

A számot a német Christina Schwanitz nyerte 20,13 méterrel, míg az ezüstérmes az amerikai Michelle Carter lett 19,24 méterrel. Érdekesség, hogy a 21,24 méterrel világcsúcstartó új-zélandi Valerie Adams 18,69 méterrel Márton Anita mögé szorulva csak a negyedik helyen zárt. Az amerikai Brittany Smith 18,54 m-el ötödik, a trinidadi Cleopatra Borell 18,25 m-el hatodik, a lengyel Lena Urbaniak 17,62-el hetedik, a svéd Fanny Roos 16,42 m-el nyolcadik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!