Közélet

2015.07.30. 09:59

Hónapokig nem kezelték, meghalt a tüdőrákos férfi

Tavaly szeptemberben diagnosztizálták a 62 éves Békés megyei férfit tüdőrákkal, de egészen addig nem kezelték, míg esetét be nem mutatták júniusban a Házon kívül című műsorban.

hvg.hu

A gábortelepi férfit a diagnózis után egyik vizsgálatról küldték a másikra, és a kilenc hónapos várakozás alatt a daganat tovább nőtt. Hiába műtötték meg kétszer is az elmúlt hetekben Szegeden, nem tudták megmenteni az életét, pedig az utolsó operáció előtt nagyon bizakodó volt – írja a HVG.hu.

A házaspár azért kereste meg korábban a Házon kívül című műsort, mert azt gyanították, hogy a férfi azért nem kap gyors segítséget, mert kispénzű és vidéki. Pedig egész életben dolgozott és fizette a társadalombiztosítási járulékot.

Ezt követően kezdetét vette a férfi terápiája, de a legutolsó műtétje után már nem ébredt fel a mélyaltatásból. Orvosa szerint addigra a daganat már olyan nagyra nőtt, hogy kockázatos volt az operáció. Pénteken halt meg.

Felesége elmondta, hogy ki tudták venni ugyan a daganatot, de férje tüdeje és keringése már nem tudott megfelelően működni, a veséje is kezdett leállni. Ahogy a HVG írja, Kovácsy Zsombor egészségügyi szakjogász szerint hiba, ha valakinek nem kezdik el időben a kezelését, és ezért felelősséget kell vállalnia az adott orvosnak illetve egészségügyi szolgáltatónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!