Közélet

2015.07.29. 17:29

Korszerűsítik a járási hivatal épületét

Közel 100 millió forintból újul meg a járási hivatal épülete, ennek kapcsán tartottak sajtótájékoztatót.

Cs. I.

– Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40 százaléka az épületeken belül történik. Ha ezeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk, gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát is megteremtjük. Ehhez nyújt segítséget az Új Széchenyi Terv pályázata — mondta Gajda Róbert kormánymegbízott szerdán Orosházán.

Megvalósul a Szabadság tér 3. szám alatti épület utólagos homlokzati hőszigetelése, új lapostető hő- és vízszigetelés, az elavult fa ablakok cseréje korszerű műanyag ablakra, az elavult fém ajtók cseréje korszerű fém nyílászáróra. A lapostetőre 32,5 kW teljesítményű inverteres napelem-rendszer kerül. A projekt eredményeként összességében jobb energetikai hatékonysággal rendelkező, modern épület áll majd rendelkezésre.

– A projekt keretében megvalósuló beruházás a városkép szempontjából is lényeges, hiszen a központban lévő épület homlokzata is megújul — hangsúlyozta Dávid Zoltán polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!