Kék hírek, bulvár

2015.07.29. 16:09

Bedugult a felüljáró, rendőrök segítik a forgalmat

Békéscsabán, a 4433-as út forgalomba helyezését és a Kétegyházi úton lévő vasúti átjárók lezárását követően megnövekedett az Orosházi úti felüljáró forgalma. A rendőrök a reggel, valamint a délutáni órákban is figyelik a sávok telítettségét és jelzéseikkel igyekeznek a lehetőségekhez képest gyorsítani a forgalmat – közölte a police.hu.

BEOL

A Békéscsabáról Kétegyháza, illetve Szabadkígyós felé, valamint az ellenkező irányba, tehát a megyeszékhelyre tartóknak is át kell haladniuk a felüljárón. Emellett a Bartók Béla út – Temető sor kereszteződésében, valamint a Gyár utcai körforgalomban jelenleg forgalomkorlátozással járó munkálatok zajlanak. A forgalmi rend az építkezésekhez igazítottan változik, ezért különösen figyelni kell a közúti jelzőtáblákat, úrburkolati jeleket. A járható sávok sokszor zsúfoltak, emiatt a forgalom főként a reggeli és a délutáni órákban lelassul.

Ennek a problémának több olvasónk hangot is adott: — Délután háromkor a még egy-egy sávon átadott, a jaminai oldalon meg nem épült körforgalom miatt igencsak hatalmas sor alakult ki a hídon! A vége a városi oldalon, a lámpánál volt. Talán a jaminai körforgalmat kellett volna teljesen megcsinálni, mielőtt ezt meglépik — írta egyik olvasónk.

Egy másik hozzászóló szerint nem az a probléma, hogy jó és korszerű utakat készítenek, hanem az hogy, nagy a fejetlenség a közlekedés megszervezésében. — Csütörtökön a hídon huszonöt perc alatt értem át, annyi ideig tartott, mint máskor a hazaút. Ki fizeti ki az időmet, lévén egy órával később érek haza munkából. Hogy lehet egy sávra beterelni ennyi útvonalat? — tette fel a kérdést egy harmadik érintett.
 
A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei szerdától karos forgalomirányítással segítik a járművezetőket. Az egyenruhások a 7 óra és 8 óra, valamint a 15 óra 30 perc és 17 óra közötti időszakokban figyelik a sávok telítettségét és jelzéseikkel igyekeznek a lehetőségekhez képest gyorsítani a forgalmat.

A rendőrség türelmet kért az autósoktól és felhívja a figyelmet arra, hogy amikor a kereszteződésben rendőr irányítja a forgalmat, nem a jelzőlámpákat kell figyelni. Ilyen esetekben a rendőr jelzése érvényes, annak megfelelően kell közlekedni. Emellett a rendőrség kéri, hogy aki teheti, főként a fentiekben megjelölt időszakokban kerülje el az Orosházi úti felüljárót.

Gyorsíthatja a forgalmat az is, ha azok az járművezetők, akik Jamina városrész felől érkeznek és egyenesen, a Bartók Béla úton szeretnének továbbhaladni, amennyiben a Kétegyházi út – Tessedik utca útvonalon is meg tudják közelíteni úti céljukat, a jobbra kanyarodóknak kijelölt sávot használják. Ugyanez igaz a Kétegyházi út felől a Temető sor irányába autózókra is. Ha a Bartók Béla út – Tulipán utca útvonalon is el tudnak jutni oda, ahová szeretnének és az egyenesen haladó sávban torlódik a forgalom, kanyarodjanak jobbra.

Változott a buszok útvonala több vonalon
Több olvasónk is érdeklődött az elmúlt napokban, hogy a lezárt útszakaszok miatt miként közlekednek a buszok az érintett helyszíneken. A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-nél elmondták, a Kétegyházi úti vasúti átjárók lezárása miatt a 4828 (Békéscsaba - Elek - Lőkösháza - Mezőkovácsháza), a 4830 (Békéscsaba - Szabadkígyós - Újkígyós) és a 4833 (Csanádapáca - Tótkomlós - Békéssámson) számú regionális autóbuszvonalak érintett járatainak az Orosházi út – 4433 jelű út – Kígyósi út terelőútvonalon kell közlekedniük. A járatok nem érintik tehát a „Békéscsaba, IKV”, a „Békéscsaba, Hűtőház” és a „III. sz. Cserépgyár, bejárati út” megállóhelyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!