Kék hírek, bulvár

2015.07.07. 13:05

Viharok csapnak le szerdán, figyelmeztetést adtak ki

Szerdára a hőség és viharos szél miatt is figyelmeztetést adott ki Magyarország egész területére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Jégesőt és felhőszakadást is jósolnak a meteorológusok.

BEOL

A napi középhőmérséklet kedden jellemzően 26, 30 fok között alakul. Szerdán a Dunántúl északnyugati felén 24-26, másutt még 26-31 fok közötti középhőmérséklet valószínű. Szerda estére, késő estére a délkeleti tájakra is megérkezik a hidegfront, amely ott is véget vet a hőségnek - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Kedden a késő délutáni és az esti órákban az Alpokaljára délnyugat felől - kis eséllyel - besodródhat egy-egy zivatar.

Szerda napközben északnyugat felől délkelet felé helyeződve erős hidegfront lép az ország légterébe, amely késő estére eléri a Tiszántúlt. A front előtt, illetve a fronton zivatarok alakulnak ki. Elszórtan heves zivatarra is számítani kell, amelyet károkozó szélroham, nagyméretű jég kísérhet. Helyenként felhőszakadás is lehet.

A jelenlegi számítások szerint, jelentős bizonytalanság mellett - szerda délutántól késő estig - károkozó szélrohamvonallal kísért zivatarrendszer is létrejöhet, amely nagy területet is érinthet. Kialakulására nagyobb esély a Dunántúl déli és keleti felén, valamint a Dunától keletre eső tájakon van.

A cikkben szereplő kép egy korábbi vihar kapcsán készült videóból származik. A videót ide kattintva tekintheti meg.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!