Kék hírek, bulvár

2015.07.07. 09:39

Állatkínzás: 27 malacot zsúfoltak az autó rakterébe

Összesen 27 kis súlyú malacot szállított engedélyek nélkül egy román férfi, akit Zsadányban kapcsoltak le a rendőrök - közölte a police.hu. Az állatok szinte alig kaptak levegőt, egymás hegyén-hátán álltak az autó rakterében.

BEOL

A biharugrai határrendészek még január végén Zsadány belterületén igazoltatták egy kisteherautó vezetőjét és utasát. Az ellenőrzés során az egyenruhások 27 malacot találtak összezsúfolva a jármű rakterében.

A gépkocsi vezetője nem tudta igazolni az egyenként 10-15 kilogrammos sertések eredetét, és azt sem, hogy a malacokat a szállítás előtt állatorvos megvizsgálta-e. A 30 éves Sz. Stefan a rendőröknek azt mondta, hogy a sertéseket Magyarországon vásárolta és nem tudta, hogy az élő állatok szállítása engedélyekhez kötött. A rendőrök hatósági állatorvost hívtak a helyszínre. Mivel a további szállítás a malacok egészségkárosodásához vagy pusztulásához vezethetett volna, az orvos elrendelte az állatok lefoglalását.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: police.hu
[/caption]
 
A Sarkadi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 30 éves román férfi ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség a nyomozást július 2-án lezárta és az ügy iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.

Címkék#zsadány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!