Sport

2015.07.04. 20:05

Kikapott a Békéscsaba Temesváron

Kétgólos vereséget szenvedett a Békéscsaba 1912 Előre csapata a román élvonalbeli újonc ASC Politechnika Timisoara otthonában.

Forrás: nb1.hu, 1912elore.hu

A csabai kispadon ott ült az Újpesttől tesztel U20-as válogatott, Holdampf Gergő. A 21 esztendős középpályás utánpótlás-játékosként szülővárosában és Zalaegerszegen játszott, ahonnan 2012 nyarán igazolt a Megyeri útra. A folytatásban megfordult a német Chemnitzben és a ZTE első csapatánál, a legutóbbi szezont pedig ismét Újpesten töltötte.

A találkozó elején a román élvonalban nem statiszta szerepre készülő házigazdák nyomás alá helyezték a lila-fehérek kapuját, s az első negyedóra lezárása után megszerezték a vezetést. A hazai lila-fehérek később is lényegesen többet kezdeményeztek, a látogatók ezzel szemben saját térfelükre visszazárva, erőtlen kísérletekkel próbáltak zavart okozni.

Ez a zárt harcmodor a szünet után is eredményesen működött. A temesváriak kapuvédőjének nem sok dolga akadt, nem úgy csabai kollégájának, akinek kapujára a hazaiak több veszélyes akciót is vezettek, gólt azonban csupán a ráadás perceiben tudtak újabbat szerezni. Ekkor Koszó a tizenhatoson belül szabálytalanul tudta feltartóztatni emberét, a tizenegyesből pedig a csereként beállt Ianis Zicu bebiztosította a Temesvár sikerét.

A viharsarkiak hátul és a pálya középső harmadában a megszokott séma szerint játszottak, elől azonban meglehetősen harmatosak voltak, így a bánáti alakulat győzelme nem érdemtelen.

ACS Politechnika Temesvár (romániai)—Békéscsaba 1912 Előre 2—0 (1—0)

Nemzetközi felkészülési mérkőzés. Temesvár, 500 néző. V.: Botas. Temesvár: Pap — Belu, Scutaru, Cani, D. Popescu — O. Popescu, Melinte, Llorente, Curtean — Javi Hernandez, Elek. Cs.: Smaranda (kapus), Kirschstein, Bocsan, Neagu, Trandu, Popardu, Boldea, Barbut, Zicu, Artean. Vezetőedző: Dan Alexa.

Békéscsaba: Mursits — Bényei, Koszó, Fehér, Fábio Goarú — Bagi, Borbély — Birtalan, Spitzmüller, Laczkó — Viczián. Cs.: Ilizi, Berki, Damjanovics, Juhász, Király, Holdampf, Oláh, Prasler, Balázs, Punosevac. Vezetőedző: Zoran Szpisljak. G.: Curtean a 17., Zicu (11-esből) a 92. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!