Közélet

2015.07.04. 20:25

Számos díj talált gazdára péntek este Vésztőn

A Város- és Faluvédők Szövetsége a csütörtöktől szombatig Vésztőn zajló országos találkozó és szakmai konferencia keretében péntek este, ünnepélyes keretek között adta át az idei Podmaniczky-díjakat.

L. B.

Ezt azok érdemelhetik ki, akik sokat tettek az épített és a természeti környezet, a kulturális örökség értékeinek megismertetése, védelme érdekében.

Elismerést vehetett át a békéscsabai Munkácsy Emlékházat vezető Mészáros Zsuzsanna. Mellette jutalmazták Biacsi Karolinát, Csordás Lajost, dr. Horváth Péternét, Óvári Zsuzsát, Pataky Emőkét, a debreceni Hortobágy Malom Kft.-t, Petrovics Lászlót, Schrick Istvánt, Simon Beatrixot, Szlávik Jánosnét, Tatár Zoltánt, Tőry Klárát, illetve afortepan.hu oldal szerkesztőit, Gál Lászlót, Péter Gábort és Simon Gyulát.

Kazinczky Gyula, a helyi szervezet, a Pallasz Athéné Vésztő Városvédő Egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy a Vésztő Városért emlékgyűrűt vehetett át Kmetykó János békéscsabai építész, valamint Tóth Gyula vésztői református kántortanító.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!