Sport

2015.05.28. 14:22

Jól szerepelt a megye a Kihívás Napján

Csaknem egymillióan sportoltak Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvényén, a Kihívás Napján. A legjobbak közé Békés megye több települése is bekerült.

BEOL

A Challenge Day nevű kezdeményezés alapvetően települések közötti verseny, amelyen a lakosság számának megfelelően hét kategóriában lehetett részt venni. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül, így jött ki 70 millió (!) perc, melyet Magyarországon, közösen aktív sportolással töltöttek.

Domokos Andrástól, a Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsának elnökétől megtudtuk, Békés megye — a korábbi évekhez hasonlóan — ezúttal is a legaktívabb megyék közé tartozott, és eredményességben sem volt hiány, mind az öt, megyénket érintő kategóriában volt az első hat helyezett között megyei település.

Dévaványa és Gyomaendrőd is második helyen végzett a saját kategóriájában, és kevéssel csúszott csak le a képzeletbeli dobogóról Bélmegyer, Bucsa és Magyardombegyház is.

A települések versenye mellett a tanintézmények közötti versenyben is szép Békés megyei eredmény született, ahol a Dobozi Általános Iskola a 126 résztvevő közül az 5. helyet szerezte meg.
A megye tűzoltóira is büszkék lehetünk, a tűzoltóparancsnokságok versenyében ugyanis a Békéscsabai, az Orosházi és a Szeghalmi parancsnokság tűzoltói is példát mutattak sportszeretetből és aktivitásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!