Kultúra

2015.05.28. 10:55

A Kékszakállú herceg csodálatos élete

Június 5-én 20.45 órakor a TeÁtriumban Bezerédi Zoltán estjére várják az érdeklődőket. (x)

BEOL

A Katona József Színház Kossuth-díjas színművészének önálló estjén részletek hangzanak el Esterházy Péter Harmonia caelestis és A Kékszakállú herceg csodálatos élete szövegeiből. Bezerédi jelentős, több országos hírnevet, ismeretséget hozó alakítás mellett sikeres rendező is.

Sokoldalúságára jellemző, hogy több darabban koreográfusként is közreműködött, illetve foglalkoztatott filmszínész. A békéscsabai közönség a Tévedések vígjátéka című Shakespeare darabban láthatja a Jókai Színház színpadán.

A Kékszakállú herceg csodálatos élete válogatásban először 1991-ben jelent meg A halacska csodálatos élete című kötetben, s az Esterházy-univerzum egyik központi darabjának tekinthető. „Volt nekem egy távoli, titokzatos édesapám – nevezzük így édesapámat -, kinek bölcsője körül a régi század utolsó holdsugára és az új hajnalpírja játszadozott, innét származott a nevünk.”

Az előadás 16 éven aluli nézőinknek nem ajánlott!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!