Kék hírek, bulvár

2015.05.22. 15:07

Megállapodás a katasztrófák felszámolásáért

A határon átnyúló katasztrófavédelmi események hatékonyabb felszámolása érdekében együttműködési megállapodást írt alá pénteken Békéscsabán a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója, Tóth Tibor ezredes és Ioan Bogdănescu ezredes, az Arad Megyei „Vasile Goldiş” Sürgősségi Helyzetek Főfelügyelőségének főfelügyelője.

Ny. L.

A megállapodás alapját a két ország kormánya között 2003-ban aláírt, a katasztrófák esetén történő együttműködésről és kölcsönös segítségnyújtásról szóló egyezmény szolgáltatja.

A katasztrófavédelmi együttműködés – melyet a felek pénteken írásba is foglaltak – évek óta fennáll a két szervezet között, a számos közös gyakorlat mellett valós káreseményeknél is segítették már egymást az Arad, illetve a Békés megyei tűzoltók.

A pénteken megkötött megállapodás rögzíti, hogy amennyiben valamely fél illetékességi területén beavatkozást igénylő esemény történik (például műszaki mentés, tűzoltás), annak felszámolásához – szükség esetén – segítséget kérhetnek a másik fél ügyeleti szolgálatán keresztül.

Erre reagálva a segítséget nyújtó fél az esemény megtörténtének megakadályozása, megszüntetése érdekében a szükséges mértékig beavatkozhat a megállapodásban rögzített technikai eszközökkel és élő erővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!