Közélet

2015.05.22. 14:25

Családi napok a Linamar dolgozóinak

A vállalat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy dolgozóinak s azok családjainak minden évben legyen egy nap, amikor az együtt szórakozásé a főszerep. A társaság az orosházi és a békéscsabai telephelyein is megrendezte közelmúltban családi- és egészségnapját.

BEOL

Idén is megrendezésre került mindkét telephelyen 2015. május 16-án a Családi- és Egészségnap, ahol a munkavállalók és családjaik is részt vettek a programokon. Orosházán az Alföld Gyöngye Hotel biztosította a helyszínt a közel 1000 résztvevőnek, Békéscsabán pedig a Csabapark nyújtott otthont a rendezvénynek.

A helyszínre jutás megkönnyítése érdekében a vállalat buszt is bérelt. Ezen alkalomból a Linamar a munkavállalóit és családtagjaikat vendégül látta, a fő téma a család és az egészség volt. Az érdeklődők részt vehettek számos egészségmegőrző tanácsadáson. Békéscsabán Varga Adrienn vezetésével tornászbemutatókkal ösztönözték a munkavállalókat a sportolásra.

A Linamar-nak fontos a munkavállalók testi és lelki épsége, így ha a munkavállalók teljes képet szerettek volna kapni egészségi állapotukról, akkor a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020/2015 keretében kiszervezett szűrőkamionba kaphattak teljes átvizsgálást.

A Linamar munkavállalói és családtagjai 34 féle vizsgálaton vehettek részt, a következő területeken: kardiológia, hipertónia, szív-és érrendszeri kockázat, tüdőgyógyászat, szemészet, teljes testanalízis, testműködés vizsgálat.

A gyermekeknek is biztosítva volt az egész napos elfoglaltság, több ugrálóvár közül választhattak, homokszórással készíthettek sok színben pompázó képeket. Volt még hajfonás, csillám tetoválás, arcfestés, lovaglás, lufi hajtogatás és airsoft kipróbálása felügyelet mellett. Nagy sikert aratott a kezes-lábas játszóház, mely keretében névtáblát, ajtófeliratot, poháralátétet készíthettek az érdeklődök, valamint a kovácsolásban is kipróbálhatták magukat.

A legkisebbek a bébi kuckóban élvezhették a játékokat, míg a legbátrabbak a Kalandparkban küzdhették le a pályák akadályait. A felnőttek csapatokat alkotva babgulyás és tyúkpörkölt főző versenyeken mérethették meg magukat, további szórakoztatásukról Beliczai Balázs Stand up comedy előadó gondoskodott.

Napközben több csoportban gyárlátogatást is szerveztek, ahol az érdeklődőket busszal, illetve dottó vonattal szállították a Linamar telephelye és a rendezvény helyszíne között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!