Sport

2015.05.22. 08:23

Magabiztos gyulai győzelem a hegyifutó ob-n

Ózdon, a hegyifutó félmaraton bajnoki és a szenior korosztályos bajnoki címekért küzdhettek meg egymással az igazolt versenyzők, a XX. Ózdi Hegyi Futóverseny rendezvényeinek keretében.

BEOL

Egy nappal előtte hegyifutó diákverseny került megrendezésre, amelyre a főeseményhez hasonlóan, szintén rekord létszámú nevezés érkezett az ország különböző pontjairól.

A Hegyifutó Félmaraton bajnokságot magabiztos futással nyerte Merényi Tímea (BHSE) és az elmúlt évben is kiemelkedően teljesítő gyulai Szabó Sándor.

További dobogósok: Tomposné Hakkel Tünde (Csömöri Sport Kft), Bertóti Regina (Vasas SC) és Varga Dániel (ELTE ADSK), Széll Tamás (Zenit SE). Férfi csapatban az ELTE ADSK triója győzött (Varga Dániel, Deli Gergely, Burucs Ferenc).

A MASZ Hegyi- és Terepfutó Bizottsága a fiataloknál az V. korcsoport versenyét válogatónak írta ki a bulgáriai WMRA Youth Cup-ra (amely megfelel a 16-17 évesek hegyifutó világbajnokságának). Teljesítménye alapján a gyulai Illich Márk és Sági Viktória kvalifikálta magát a válogatottba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!