Sport

2015.05.22. 08:17

Bajnokok a békéscsabai rúdugrók

Ilyen eredményt békéscsabai rúdugrók először jegyeztek.

BEOL

Lassan beérik a gyümölcse a Békéscsabai Atlétikai Klub rúdugró műhelyében néhány éve megkezdett munkának. A Bagi Árpád edző vezette kis serdülő csoport a minap Székesfehérvárott megrendezett országos ügyességi csapatbajnokságon versenyzett és a Döme Adél (310 centiméter), a Szatmári Anna (310 cm), a Braun Barbara (300 cm) és a Kovalcsik Georgina (210 cm) alkotta kvartett megnyerte a bajnokságot.

A békéscsabaiak ifjúsági dobócsapata két éremmel gazdagodott: az ifiknél a diszkoszvetők országos bajnoki címet szereztek. Teljesítményével kiemelkedett az ifjúsági világbajnokságra készülő diszkoszvető, az 54,78 méteres eredményt elérő Szebegyinszki Richárd, akit Kurucsó Péter készített fel.

A csapat tagja volt még: Keresztesi Kristóf (41,73 m), Oláh Máté (32,91 m) és Szász Kristóf (37,12 m). A súlylökők is minden elismerést megérdemelnek, hiszen sikeresen vették fel a versenyt a szombathelyi és veszprémi dobóakadémiával és az értékes második helyen végeztek. A csapat tagjai: Szebegyinszki Richárd (15,44 m, Keresztesi Kristóf (12,57 m), Oláh Máté (12,68 m), Szász Kristóf (11 m). A két csapat felkészítő edzői: Kurucsó Péter és Solticz Kálmán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!