Közélet

2015.05.21. 20:30

Körbement a megyén a fény

A fény nemzetközi éve alkalmával csütörtökön este a Fénystaféta programban körbement Magyarországon a fény.

Cs. I.

Dr. Laurinyecz Mihály orosházi plébános, szervező elmondta, az a cél, hogy tudatosítsák: mit jelent életünkben a fény és megismerjük működésének a törvényszerűségeit. A fénystaféta kezdeményezés 1200 kilométeres vonalával összekötötte hazánk több tucat községét, városát.

Misi atya – ahogyan a helyiek szólítják –, mint a Szeged-Berettyóújfalu szakasz felelőse, megkereste a településeket, kapcsolódjanak az eseménybe.

— Szegedről, a dómból 20 órakor indult a fényjel, Orosházán két ponton fogadtuk a hozzánk Székkutasról érkezett jelet. Tőlünk Csorvás, majd Békéscsaba, Békés, Vésztő útvonalon keresztül jutott el Komádiba, onnan Berettyóújfaluba.

Megtudtuk, a résztvevő települések választottak magaslati pontokat, hogy fogadhassák a jelet, s amit azután a következő pont felé továbbítottak.

— Az állomások nagy részét baráti körök, oktatási intézmények, egyházközségek bevonásával hozták létre. Voltak látványos és kevésbé látványos állomások. Olyan embereket hozott össze az esemény, akik szívesen lépnek kapcsolatba országos, nemzetközi szinten egy olyan természeti jelenség által, ami mindannyiunk életét meghatározza.

Címkék#Orosháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!