Közélet

2015.04.28. 18:17

Szupermaraton: végéhez értek az előkészületek

A Békéscsaba-Arad szupermaratonnal kapcsolatban tartott megbeszélést Békéscsaba és Arad polgármestere kedden.

P. G.

– Az aradi küldöttséggel folytatott egyeztetésünk során valamennyi nyitott kérdést tisztáztunk a Békéscsaba-Arad Szupermaratonnal kapcsolatban, így semmilyen akadálya nincsen egy újabb nagy élményt nyújtó versenynek — jelentette be a két fél keddi megbeszélését követő sajtótájékoztatón Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

Gheorghe Falcă, Arad polgármestere hangsúlyozta, kiemelten fontosnak tartják a sportesemény megtartását, továbbvitelét. A programon várhatóan jelen lesz a román atlétikai szövetség elnöke és a szakminisztériumról államtitkár-helyettesi posztról már ugyancsak visszajelzést kaptak.

A településvezető kitért arra is, hogy Arad 2021-re megpályázza az Európa Kulturális Fővárosa címet.

— A munkában kérjük partnereink együttműködését is — tette hozzá Gheorghe Falcă. — Gyulával húsz évre tekint vissza a testvérvárosi kapcsolatunk, míg Békéscsabával baráti partnerségben dolgozunk közösen. Mint elmondta, keddi látogatásuk során felkeresték a Jókai színházat, a Csabagyöngye Kulturális Központot és a múzeumot.

— Számítunk egy békéscsabai szakmai csoport segítségére is a kulturális stratégia, a pályázat kidolgozásában — ecsetelte a polgármester. — A határon átnyúló régióban egy kulturális kapcsolati hálózat létrehozásában is gondolkodunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!