Közélet

2015.04.28. 10:31

Kitakarították Sarkadot

Immár régi hagyomány Sarkadon, hogy április végén összefog a város, és az önkormányzat szervezésében megtörténik a település tavaszi nagytakarítása, összeszedik az utcákon elszórt szemetet. (x)

BEOL

Idén múlt hét pénteken választották ki erre az akcióra, a város oktatási intézményeinek tanulói és pedagógusai, valamint az önkormányzati intézmények dolgozói, a közfoglalkoztatottak pontos beosztás szerint végigjárták Sarkad utcáit.

A kezdeményezés során fontos a lakosság megszólítása is. Mint dr. Mokán István, Sarkad polgármestere fogalmazott, örömteli, hogy egyre többen fordítanak figyelmet az ingatlanuk előtti terület rendbetételére. Az ilyen takarítási akcióknak köszönhetően az utóbbi évek tapasztalata az, hogy egyre tisztábbak a sarkadi utcák és közterek, egyre kevesebb az elszórt szemét, egyre jobban figyelnek a helybeliek a környezetükre.

A mostani tavaszi nagytakarítás során a szociális városrehabilitáció keretében belül megvalósuló egyik mini-projektnek köszönhetően Sarkad talán legelhanyagoltabb részét, a Szalontai út és a Hajdú utca által határolt területet is kitakarították, közel 150 helybeli bevonásával. Az animátorok irányításával a sarkadiak ezen a területen száznál is több zsáknyi kommunális hulladékot szedtek össze az utcákról, az árkokat, járdákat, az elhagyott ingatlanok előtti területeket is megtisztították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!