Közélet

2015.04.22. 15:21

Békést is elérte az élelmiszerlavina

Ötvenhárom településen összesen 110 hektárnyi földterületen indult el a tavaszi munka a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában.

BEOL

Ebben az évben minden eddiginél több, 53 önkormányzat és civil szervezet kezdte el a tavaszi munkát. A résztvevők vállalták, hogy földjeiken a Syngenta által felajánlott, több millió forint értékű zöldségmagból szakmai felügyelettel élelmiszernövényeket termelnek. A munkába rászorulókat vonnak be, majd a terményeket odaadják nekik és a környéken élő többi hátrányos helyzetű, idős vagy fogyatékkal élő embernek - közölte az egyesület szerdán az MTI-vel.

A társadalmi célú program főszereplői az elmúlt években főként a hátrányos helyzetű térségekből kerültek ki, idén már az ország 16 megyéjében - Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Zala - vannak résztvevői a hatodik alkalommal elindult Élelmiszerlavinának.

Tavaly több mint 13 ezer emberen segített a program, a résztvevők földjein összesen csaknem 170 tonna egészséges élelmiszernövényt termesztettek mintegy ezer ember aktív bevonásával. Az Élelmiszerlavina történetében eddig 100 ezer ember kapott kézzelfogható segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!