Közélet

2015.04.17. 08:42

Új helyen a meddőségi centrum - a névadó Kaáli professzor büszke orosházi kötődésére

A szegedi Kaáli intézetben az elmúlt 18 év alatt 250 ezer betegvizitet végeztek, 13 ezer lombikbébi beültetést és 2 ezer inszeminációt hajtottak végre. A szülők boldogságára megszülethetett 4 ezer gyermek az intézet közreműködésével.

cs. i.

Dr. Kaáli Nagy Géza büszke orosházi gyökereire. Az Amerikában élő neves professzor gyakran hazalátogat, gyakori vendég egykori középiskolájában a Táncsicsban is, ahol Kaáli Tanulmányi Alapítványt hozott létre. Segíti a tanulmányi munka színvonalának az emelését azáltal, hogy a gimnázium tanulói közül a magyar, a biológia és az angol tantárgyban kiemelkedő eredményeket elérő diákokat elismeri.

A professzor neve fémjelzi a Kaáli intézményrendszert, ahol a munkatársai a magas színvonalú lombikbébi kezelések (beültetések, kivizsgálások, konzultációk) mellett tartanak szakmai továbbképzéseket, végeznek tudományos kutatásokat.

A szegedi kinőtte régi 200 négyzetméteres helyét. Csütörtökön adták át az új létesítményt Szegeden. Megtudtuk, az egykor néhány száz fős éves forgalomra tervezett épületrészben ma már több ezren megfordulnak.

Az ország legnagyobb meddőségi központjában mostantól ötször akkora a terület. A Kaáli Intézet a Szegedi Tudományegyetemmel szoros partnerségben dolgozik. Annak gyakorlati- és oktatóhelye, szakorvosképző-hely is.

Saját célra tervezték az épületet, így az teljesen optimális a betegellátásra. Negyven férőhelyes parkoló is tartozik a 300 milliós beruházáshoz.



 

Címkék#Orosháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!