Sport

2015.03.31. 16:48

Biztató csabai teljesítmény Esztergomban

A Komárom­esztergomi Kick-­box Szövetség rendszeresen megrendezi a 4Fight Kupa küzdelmeit, ami a folyamatos ringes és tatamis szabályrendszerben versenyzőknek nyújt formába hozó lehetőséget.

BEOL

A mostani, második fordulóban is indultak Békés megyeiek. A kadet 2 korcsoportban 55 kg­-ban Kürti Bonita (Békéscsabai Lakótelepi SE­Energy Gym) kemény mérkőzésen nyert a szombathelyi Takács Viktória ellen, majd a döntőben az első light­contact mérkőzését vívó, szintén csabai Zsilák Viktória ellen. Egy súlycsoporttal lejjebb, 50 kg-­ban Kovács Barbara először Fülöp Eszter (Harcklub) ellen nyert jobb erőbeosztással, majd a döntőben Harcsa Fanni ellen győzött magabiztosan.

Eredmények. Light­contact. Lányok. Kadet 2 kcs. 50 kg: 1. Kovács Barbara (Békéscsabai Lakótelepi SE), 2. Harcsa Fanni (Dunaalmás), 3. Fülöp Eszter (Harcklub Hungary). 55 kg: 1. Kürti Bonita (Békéscsabai Lakótelepi SE­Energy Gym), 2. Zsilák Viktória (Békéscsabai Lakótelepi SE­Seibukan), 3. Takács Viktória (Szombathely).

A három békéscsabai lány tehát eredményesen térhetett haza a viadalról, amely jó felkészülést jelentett az április 11-­i Békés megyei diákolimpiára. Az igazi megmérettetés viszont rá egy hétre következik majd.

Április 18­-án szombaton, 11 órai kezdettel Békéscsabán, a városi sportcsarnokban kerül sor az általános és középiskolás Kick­box Diákolimpiai Döntőre. Point­fighting, light-contact, kick­light szabályrendszerben rendezik az év legrangosabb kick­box diáksport eseményére. Ezen kívül Békéscsaba lesz a házigazdája a Point-fighting utánpótlás csapatbajnokságnak is.

A verseny természetesen az egyik válogatónak számít az augusztus végi, a spanyolországi San Sebastianban megrendezésre kerülő utánpótlás kick­-box Európa-­bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!