Közélet

2015.03.31. 15:04

Hét járműből egy nem tartotta be a biztonsági előírásokat

A 47-es számú főút 172. kilométerszelvényénél ellenőrizte a veszélyes áruk közúti szállítását a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság orosházi kirendeltsége március 31-én.

BEOL

A  hivatásos tisztek összesen hét járművet vett górcső alá, melyek közül kettő tartozott az ADR hatálya alá – olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A kirendeltség iparbiztonsági felügyelője és az orosházi katasztrófavédelmi megbízott a vonatkozó biztonsági előírások betartásának vizsgálata során egy szabálytalanságot tárt fel, ennek nyomán hatósági eljárás indul.

A hasonló akciók rendszeresek, hiszen a térség lakosságának élet- és vagyonbiztonsága elsődleges. Valamennyi ellenőrzés célja az illegális, rejtett, vagy szabálytalan szállítmányok felderítése, ezek visszaszorítása.

Hasonló akciókra a vasúti szállítással érintettek is számíthatnak, hiszen a cél az, hogy a hatósági szakemberek feltárják a rejtett vagy szabálytalan szállítmányokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!