Közélet

2015.03.31. 13:19

A kormányhivatalhoz kerül a családi pótlék is

Áprilissal a Magyar Államkincstártól a kormányhivatalok hatáskörébe kerülnek a családtámogatási és lakáscélú állami támogatásokkal összefüggő feladatok – közölte kedden Békéscsabán, a kormányablaknál tartott sajtótájékoztatón Gajda Róbert kormánymegbízott, illetve Andó Ágnes, aki a következő hónaptól a megyei kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályát vezeti, mely több szervezet összevonásából jön létre.

L. B.

Gajda Róbert kiemelte, hogy a támogatások országosan 2 millió, Békés megyében 57 ezer embert érintenek. Ők a változásból nem éreznek majd semmit, a juttatások határidőben és változatlan összeggel érkeznek meg. Hangsúlyozta azt a pozitívumot, hogy mától az ügyeket a kormány- és járási hivatalokban, a kormányablakokban, a települési ügysegédeknél lehet intézni, azaz mindenkinek a lakóhelyéhez a legközelebb.

– Ezt eddig Békéscsabán, a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatán lehetett csak megtenni, a battonyaiaknak és a bucsaiaknak is utazni kellett ezért a megyeszékhelyre – tette hozzá Andó Ágnes. Megosztotta, hogy a megyei kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztálya 179 munkatárssal jön létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!