Közélet

2015.03.30. 20:50

Munkahelyteremtés két térségében is

A Kitörési pont a háztáji gazdaságok irányába című Békés megyei közmunka pilot-program konzorciumi megállapodását írták alá hétfőn Orosházán.

Cs. I.

Zalai Mihály, a megyegyűlés elnöke kivételes lehetőségnek nevezte a két kistérség településeinek összefogásával létrejövő programot, melyhez a megyei önkormányzat is csatlakozott. Öngondoskodás és munkahelyteremtés: ezt a célt szolgálja az újabb projekt. A kísérleti, a munkahelyteremtéshez újabb eszközt kínáló program lehetőségét Simonka György országgyűlési képviselő és a Belügyminisztérium készítette elő.

— Az állami forrásból biztosított közfoglalkoztatás nem cél, hanem átmenet a profitorientált szociális szövetkezetek felé. Onnan pedig a nyílt munkaerőpiacra. A szociális szövetkezeteknek a munkahelyteremtő képességük alapján minden eddiginél fontosabb a szerepük – emelte ki Laczó Gyula, a Belügyminisztérium képviseletében.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!