Kultúra

2015.03.03. 15:40

Rúdtáncolni is megtanult a szerep miatt

Liszi Melinda ugrott be a Dzsungel könyvében Ká, a kígyó szerepébe, illetve korábban is többször előfordult már, hogy helyettesíteni kellett egy másik színészt. A Jókai színház művésze Karády Katalinként is rendszeresen feltűnik, illetve most a Csörte című darab felújítására is készül.

Licska Balázs

– Azt mondták, Liszi Melinda a beugrások hercegnője...
– Hercegnőnek nem érzem magam, és még nem is ugrottam be ilyen szerepbe – nevetett. – Megtiszteltetés és remek érzés, hogy bíznak bennem, abban, hogy ezeket a feladatokat meg tudom oldani, helyt tudok állni. Nem az első beugrásom volt a Dzsungel könyve, de az eddigi legnehezebb. Olyan dolgot kellett megtanulnom, amiben nem vagyok otthon, a szerepben nem csak beszélni, énekelni, táncolni kell.

– Hanem?
– Rúdtáncolnom kell, vagyis több percig megmaradni a rúdon, és közben énekelni. Mondhatni, dupla nehezítés. Amikor kiderült, hogy be kell ugranom, volt bennem egy vágy, hogy milyen jó lesz kipróbálni ezt, illetve egy érzés, hogy vajon meg tudom-e csinálni. Kíváncsi voltam a saját korlátaimra. Sikerélményem volt, persze nem teljesen ugyanazt csináltam, mint Fekete Linda, de a látványt igyekeztem megőrizni.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: A-Team
[/caption]
– Plusz adrenalinszintet is jelent, amikor be kell ugrani?
– Természetesen. Az a típus vagyok, aki valamelyest szereti a biztonságot, adott keretek között erre szükség van a színpadon. Birtokában kell legyek teljesen a szövegnek, a mozdulatoknak, hogy azon belül lubickolhassak, improvizálhassak.

– Karády Katalin szerepében is rendszeresen feltűnik.
– Még régebben kezdtem el Karády Katalinnal foglalkozni, önálló esteken. Akkor igyekeztem magamban megtalálni Karádyt, nem pedig lemásolni. A K und K, Karády katonái című előadásban viszont teljesen le kellett küzdenem magam, és nem magamból megalkotni. Karády az emberek szemében egy díva, aki sikeres, és akiben van egy állandó keserűség, szomorúság, hidegség is, ami mégis vonzó. Én viszont általában jó kedélyű vagyok, szeretem a humort. Hogy a titokzatos Karádyt megformálhassam, elég mélyre kellett ásnom.


– A Csörte című darabot is ismét műsorra tűzi a Jókai színház.
– Vivi szerepét nagyon szeretem, könnyedségében, bohókásságában közel áll hozzám. Kívülről nézve szerintem vicc, hogy nem tudunk okostelefonok, a technika nélkül élni, és én az előadásban pont ezt az oldalt képviselem. Én remélem, hogy sosem szippant be ez a világ. Az előadás egy hatalmas pofont ad a végén: meg kell nézni, mi a fontos az életben. Úgy vélem, sokkal inkább a család, mint a gépek.
 

Már gyermekként döntött

A fiatal színésznő a délvidéki Szabadkán született, ott nőtt fel. Mint fogalmazott, már gyermekként, 4 éves korában eldöntötte, hogy színész lesz. Hatalmas sikereket aratott a szerbiai vagy magyarországi versmondó versenyeken. 18 évesen került Békéscsabára, a helyi színitanodába. 2010-ben végzett, azóta tartozik a társulat kötelékébe.

Legutóbb a Bernarda Alba háza előadásban Martiriót alakította, jelenleg a Dzsungel könyvében Ká, a kígyó, az újra műsorra kerülő Csörtében pedig Viki szerepében tűnik fel. Fiatal színésztársaival zenés esteken is fellép a Land of Music keretében.


 

Legutóbb a Bernarda Alba háza előadásban Martiriót alakította, jelenleg a Dzsungel könyvében Ká, a kígyó, az újra műsorra kerülő Csörtében pedig Viki szerepében tűnik fel. Fiatal színésztársaival zenés esteken is fellép a Land of Music keretében.

Fotó: A-Team -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!