Közélet

2015.03.03. 14:12

Varázslatos filmdalok

Már klasszikussá vált régi és újabb filmek örökzöld dallamait, kórusátiratait énekli március 30-án a Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskar és a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar. A két kórus rendszeresen ad közös koncertet. (x)

BEOL

A Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskar és a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar közös fellépése már több évre tekint vissza. Az idén a megszokott repertoárjuktól eltérően különleges meglepetéssel készülnek. Már klasszikussá vált régi és újabb filmek örökzöld dallamait, kórusátiratait hallhatjuk tőlük a kitűnő énekművész, Galambos Hajnalka szólóival.

Tavaszi Fesztiváli hangversenyükön elhangoznak olyan Oscar- díjas filmek zenéi, mint például a  Gyűrűk ura vagy a Titanic, de hallható lesz Vangelis kórusműve, A Paradicsom meghódítása, és megszólal az Oroszlánkirály 3-ból a Wimoweh, valamint Ennio Morricone “harmonikás” dala a Volt egyszer egy Vadnyugatból. Elhangoznak olyan Oscar-díjas filmek zenéi, mint az Álom luxuskivitelben, a Butch Cassidy és a Sundance kölyök, a Porgy és Bess, a West side story.

A varázslatos filmzenék várhatóan elbűvölik majd a fiatalabb és idősebb nézőközönséget egyaránt. A koncerten közreműködik Galambos Hajnalka énekművész, zongorán kísérnek: Nátor Éva és Gál Csaba művésztanárok.

Jegyek elővételben 1300, a helyszínen 1700 Ft-os áron kaphatók a Csabagyöngye információs pultjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!