Közélet

2015.03.03. 11:17

Rekordösszeget kap havonta egy magyar nyugdíjas

A magyar nyugdíjasok fele havonta százezer forintnál kevesebből él, a leggazdagabb nyugdíjasnak ugyanakkor már havi 1,3 milliót utalnak – írja a Pénzcentrum.hu az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adataira hivatkozva.

BEOL

A tavalyi évben a 870 000 forint volt a csúcsnyugdíj, a nagy különbség abból következik, hogy tavaly szeptemberben eltörölték a járulékplafont – áll a cikkben, mely arról is megemlítést tesz, hogy az átlagnyugdíj idén januárban 117 ezer forint volt.

Magas nyugdíjhoz általában azok juthatnak, akik az életpályájuk alatt rendszerint magas jövedelemmel voltak bejelentve, és a nyugdíjkorhatárhoz képest jóval később, 75-80 évesen mentek nyugdíjba.

A legfrissebb adatok szerint 2015 januárjában 2 022 095 volt a nyugdíjasok száma hazánkban.

<!-- Rekordösszeget kap havonta egy magyar nyugdíjas A magyar nyugdíjasok fele havonta százezer forintnál kevesebből él, a leggazdagabb nyugdíjasnak ugyanakkor már havi 1,3 milliót utalnak – írja a Pénzcentrum.hu az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adataira hivatkozva. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!