Sport

2015.03.01. 19:21

Az orosházi Fehér Zsófia bronzérmes női párosban

Pénteken megkezdődött Budapesten, a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban a 98. felnőtt asztalitenisz országos bajnokság. A nőknél asztalhoz álltak az NB I-es PET BAU ASE Orosháza játékosai is.

BEOL

Párosban Fehér Zsófia, a soproni Orosz Sárával az oldalán a legjobb nyolc közé jutásért legyőzte az Imre, Nagypál Cs. (Kecskemét, Jászkun Volán) duót, majd a négy közé kerülésért 3:0-ra győzött a Bándó, Pattantyus kettős ellen, és így már biztosan érmes.

Csáki Rita, a korábbi orosházi Tóth Katával (Szekszárd) az oldalán a négy közé jutásért kapott ki az osztrák Ströck csapatában légióskodó Madarásztól és a budaörsi Pergeltől, így az 5—8. helyen végzett. Kakuszi Lilla a pénzügyőrös Póth Evelinnel alkotott egy párt, és a 16 közé jutásért szenvedett vereséget a Göndör, Korda (Statisztika) duótól. A vasárnapi elődöntőben Fehérék a címvédő, Pergel, Madarász (Budaörs, Ströck) duótól 3:0-ra kaptak ki, így a 17 éves orosházi lány bronzérmes lett.   

Egyéniben Csáki Rita, Fehér Zsófia és Kakuszi Lilla is csoportelsőként jutott a főtáblára. Fehér Zsófia a 16 közé jutásért 4:3-ra legyőzte Iszajevát (Eger), majd a nyolc közé jutásért 4:2-re kikapott Ambrus Krisztinától (Postás SE). Csáki Rita előbb legyőzte Pattantyust (Pénzügyőr), majd a nyolc közé kerülésért szenvedett vereséget Nagyváraditól (Postás SE). Kakuszi Lillát a szekszárdi Madacki búcsúztatta a 16 közé jutásért.

Férfi párosban a 16 közé jutásért Kaiser János (Eötvös DPSE Orosháza) a Budai XI. versenyzőjével Losonczival az oldalán kapott ki a Muskó, Du Phuong (Roanne, BVSC) kettőstől. A Békési TE játékosa Sebestyén Péter a győri Lunggal alkotott párost, és a Pázsy, Lakatos (Pécs, Sarbrücken) duótól szenvedtek vereséget.

Pagonyi Róbert (Békési TE) a szegedi Vitsekkel a 16 közé jutásért nyert, majd a nyolc közé kerülésért kikapott a Kosiba D., Varga S. (Szécsény, Pénzügyőr) kettőstől. Férfi egyéniben Sebestyén Péter csoportelsőként jutott a főtáblára, ahol legyőzte Lungot, majd a 8 közé jutásért kikapott Lakatostól. A békésiek közül Pagonyi Róbert és Korály Tibor csoportmásodik, az orosházi Kaiser János csoportharmadik, a mezőberényi Tarkó Áron szintén csoportharmadik lett.

Vegyes párosban Sebestyén Péter a jelenlegi legjobb magyar női játékossal, Póta Georginával (TTC Berlin) az oldalán a legjobb nyolc közé jutott, majd az elődöntőbe jutásért kikapott a Fazekas Péter, Varga Tímea (Celldömölk, Postás SE) duótól, így az 5-8. helyen végzett.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!